За Нас

Мисията на MindFit е да направи

Психотерапията достъпна и все по-широко използвана

Ето защо от 2021 г. насам предоставяме възможността на работодателите да се грижат за психичното здраве на служителите си чрез осигуряване на достъп до мрежа от независими професионалисти. В резултат продуктивността се покачва, а текучеството, стресът и бърнаутът намаляват.

В каталога от услуги на MindFit влизат също така семинари, уъркшопи и групови терапии, провеждани от внимателно подбраните специалисти в платформата.

За нас в медиите

Всеки от хората, стоящи зад MindFit, има своите лични причини да приема начинанието и като кауза. В допълнение на това, екипът е обединен и от годините професионален опит, с които всеки член допринася за развитието на услугата и здравословната работна среда в България.

Виктория Викторова

PR специалист

Виктория завършва бакалавърската си степен със специалност “Журналистика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Има 15 години опит в медиите и връзките с обществеността, като е била и от двете страни на “бариерата”. По същия начин стоят отношенията й и с психотерапията. Минавайки през 10-годишна клинична депресия и множество епизоди на професионално прегаряне, тя излиза от тези състояния с помощта на психотерапевти и предприемачество. Междувременно завършва и няколко курса за специалисти в сферата, макар да не практикува, защото не смята, че е достатъчно подготвена за толкова отговорна дейност.

Като предприемач създава маркетинг и PR агенция през 2016 г., която функционира и до днес, но MindFit има свое специално място в сърцето й. За Виктория MindFit е не просто бизнес, а кауза, мисия и смисъл.

Вероника Йончева

Маркетинг специалист

Вероника завършва Бизнес икономика в УНСС и започва своето кариерно развитие в банковата сфера. Впоследствие се прехвърля в голяма международна ИТ компания, където натрупва ценен управленски и организационен опит. Нивата на стрес и напрежение рязко се покачват и водят до прегаряне, което я подтиква да напусне динамиката на корпоративния свят.

Този повратен момент в живота ѝ помага да осъзнае колко важна е грижата за психичното здраве и колко пренебрегвана е тази тема в България. MindFit e каузата, в която Вероника силно вярва и която й дава възможността да допринесе за промяна в статуквото.

Анна Михайлова

Експерт “Грижа за клиента”

Анна има над 10 години опит в грижата за клиенти в различни сфери. Завършила е магистратура “Международен Туристически Бизнес” в Икономически Университет – Варна, а успоредно с това и допълнителни квалификации в управлението на човешки ресурси, маркетинг и комуникации. Мисията на Ани е да помага на хората, до които се докосва да се развиват и това е причината през 2017 г. да стане член на международната организация JCI (Junior Chamber International). През 2021г. заема позицията на национален президент на JCI Bulgaria, а през 2022 г. е част от екипа на JCI Europe.

Въпреки любовта си към управлението на екипи и комуникацията, Ани е принудена да напусне работата си в голяма корпоративна среда след тежко професионално прегаряне. Това ѝ помага да открие психотерапията и да открие начини да бъде ефективна без да прегаря.

В момента желанието ѝ е да помогне на повече хора да опознаят себе си и да се научат да комуникират ефективно. Чрез платформата на MindFit Ани се надява да помогне на българите да открият психотерапията и да се научат да се грижат за менталното си здраве.

Александрина Икономова

Business developer

Александрина е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски”. По време на своето обучение там, тя съосновава LeapIn Sofia – неправителствена организация, която помага за свързването на млади студенти с професионалисти от различни области, за придобиване на повече разбиране от практическата страна на различните професии/бизнеси. Тя работи повече от десетилетие в индустрията на нощните заведения и има голям опит в организирането на събития. Тя е основател на друг успешен бизнес, фокусиран върху психическото и физическо здраве на жените.

Преодолявайки COVID-19 и разпадането на индустрията, в която е прекарала по-голямата част от живота си, Александрина преминава през депресия, която изискваше интензивна работа с психотерапевт, за да стъпи на краката си. През този период тя се среща с колегите си от MindFit и бе вдъхновена от историята на Виктория. Александрина твърдо вярва, че психичното здраве е в основата на нашето благополучие и трябва да се възприема също толкова сериозно, колкото и физическото здраве.

Владимир Василев

Софтуерен разработчик

Владимир учи информатика в Софийски университет, като още от втори курс започва работа по специалността. Следващите няколко години работи в големи корпорации, създавайки софтуер за банкови и държавни институции. Към края на 2010 прави рязък завой след прегаряне и основава собствена уеб агенция. Успоредно с бизнеса си основава и развива първия български хакерспейс в България като НПО, предоставящо жива среда за обмяна на опит и знание, поддържайки open source културата в ИТ общността.

С изграждането на екип и нарастващата с това отговорност, Владимир се сблъсква твърде често със състоянието на професионално прегаряне. Когато му се дава избор дали да участва в разработката на платформата на MindFit като външен изпълнител или да стане част от екипа, той не се двоуми, идентифицирайки проекта далеч повече като кауза в подкрепа на психическото здраве, отколкото като просто предизвикателен в техническо отношение проект и става част от съдружниците.

Елеонора Предева

Дизайнер

Нора работи в сферата на дизайна от над 5 години, но от малка храни креативната жилка в себе си. Работила е по всичко от сайтове до визитки, от банери до приложения.

Животът ѝ я отвежда в Русия малко след завършването на средното ѝ образование, но тя се завръща в България три години по-късно и топва пръст в разнообразни сфери, като техническа поддръжка, QA и community management. Отскоро е част от индустрията за видео игри.

Изпитала от първа ръка бърнаут, панически атаки и генерализиранo тревожно разстройство, темата за психичното здраве е крайно важна за нея и я мотивира да бъде неразделна част от екипа на MindFit. Обича морски свинчета, фентъзи книги и шарени камъчета.

Абонирай се за нашия бюлетин

Ако искаш пръв да научаваш за новостите покрай MindFit.