Ивет Иванова

Тревожност, паник атаки, бърнаут, страхове, несигурност в собствената личност и ниска самооценка, трудности в общуването с другите, проблеми в партньорските взаимоотношения, депресивност и потиснатост, преодоляване на скръб и загуба, личностно израстване

Български

Продължителност: 00 минути

Провежда онлайн сесии

Провежда сесии на живо [София]

Образование:

  • Бакалавър: Психология с профил Психични нарушения в Нов български университет;
  • Магистър: Клинична психология – психоаналитична перспектива в Нов български университет;
  • Дипломиран психодрама асистент към институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия “Бернхард Ахтерберг“; Пълноправен член на Камарата на обучителните институти (TIC) към Европейската асоциация по фамилна терапия (EFTA) и Европейската федерация на психодрама обучителните организации (FEPTO);
  • Пълноправен член на Българско дружество по психология под номер BG RP 2423 – 2634 (6001).

Опит и компетенции:

  • Към момента Ивет Иванова работи като психолог и психотерапевт в център „Промяна“, както и като психодрама водещ, работещ под супервизия, в групи за психотерапия.
  • Специализирала е като клиничен психолог в Отделение по ендокринология на СБАЛАГ „Майчин дом“. Била е стажант психолог в Отделение по психиатрия към Военномедицинска академия. Работила е като психолог с пълнолетни младежи от рискови групи във фондация “Конкордия” и в Агенция за запознанства “Гара за двама”.

Мисия и подход:

Вярвам, че да се опитваме да живеем щастлив живот не означава да отричаме негативните емоции или да се преструваме, че се чувстваме радостни през цялото време. Всички се сблъскваме с несгоди и в резултат на това е напълно естествено да изпитваме гняв, тъга, разочарование и други негативни емоции. Да се ​​предложи друго би означавало да се отрече част от човешкото състояние. Намирам за важно и за своя лична мисия да бъде нормализирано говоренето за психичното здраве, защото това е пътят, по който то би могло да стане по-достъпно и работещо за общото благосъстояние на обществото ни.

Като специалист за мен е важно да създам пространство, в което другите да могат да бъдат, да чувстват, да изпитат безусловно приемане и да си позволят да опознаят себе си по-добре. Вярвам, че само така човек започва да се освобождава от страховете и тревожностите, които е „замел под килимчето“ и не е знаел откъде идват. Вярвам, че в процеса на терапия „нещата под килимчето“ започват да намаляват и с времето човек осъзнава, че става по-стабилен, по-устойчив на трудностите в живота и по-свързан със себе си.

Вход