Запознай се с екипа: Рони

Рони е от все по-малкото в днешно време млади хора, които обичат и предпочитат да общуват с познати и непознати, да им звъннат по телефона и да се разберат за супер-кратко време и изобщо — да вършат нещата ефективно!

Ето защо е повече от логично тя да заема отговорната роля на координатора на мрежата от терапевти на MindFit. Рони е човекът, който говори в детайл с всеки специалист и съответно — човекът, който може най-добре да препоръча подходящия психолог или психотерапевт. Дори филтрите на нашата платформа все още са много далеч от това да стигнат нейното ниво!

А какъв е професионалният път на толкова ефективен и в същото време — лъчезарен специалист като Рони? Шарен и динамичен!

Първо завършва Бизнес икономика с преподаване на английски език в УНСС, след което започва своето кариерно развитие в банковата сфера. Впоследствие се прехвърля в голяма международна ИТ компания, където натрупва ценен управленски и организационен опит. Променя обаче посоката на кариерния си път, за което можете да прочетете в текста по-долу. Влага енергия и усилия в MindFit, в чиято кауза искрено вярва, а като хобита и лична страст се отдава на спорт, пътувания и “нови светове”.

Ето какво споделя Рони по MindFit темата на месеца: Устойчива продуктивност:

 


 

Продуктивността не бива да е самоцел. Това е изводът, до който стигнах, след годините, прекарани в шумотевицата на корпоративния свят. И не, нямам предвид, че е маловажно да имаме сериозни амбиции, цели и да постигаме високи резултати. Но това да бъдем ефективни на всяка цена може да бъде ужасно изтощаващо и нездравословно.

Неотдавна се сблъсках с добре познатия бърнаут. Липсата на фокус и концентрация в един момент станаха ежедневни мои придружители, а новите задачи се трупаха ли трупаха. Промяната в настроенията започна да нарушава вътрешния ми баланс и личните ми взаимоотношения. Дисциплината и концентрацията през работния ден отстъпиха място на отлагането и самокритиката, а те от своя страна — на безкрайната умора. И точно в този момент аз казах “стоп”. Направих драстична промяна в професионален план и си дадох достатъчно време да презаредя с нови сили и енергия. Най-доброто решение, което съм взимала някога. Истината е, че макар подсъзнателно да знаем от какво имаме нужда, понякога отнема доста време докато го осъзнаем.

Точно затова почивката и грижата за нашето психично здраве са ключови. Да дадем шанс на мозъка си да отпочине е най-доброто, което можем да направим, в момент, в който се чувстваме потиснати и непродуктивни. Дали ще вземем няколко дена отпуск и ще го прекараме сред тишина и природа или ще прекараме уикенда вкъщи, наслаждавайки се на любима книга — важното е да отделим време за себе си по начин, който истински ни разтоварва. И да не забравяме, че е важно да обръщаме внимание на сигналите, които тялото ни дава — те не са случайни и не бива да ги пренебрегваме.

Да, онлайн пространството е пълно с клипове за мотивация и продуктивност, всеки втори влогър споделя своята уникална рутина, а приятелите ни във Фейсбук изглеждат истински успели. И в това няма нищо лошо, дори напротив. Страхотно е, че имаме достъп до разнообразни източници на информация, както и познаваме личности, които ни съветват и мотивират. Но не погледнем ли към нас самите и не вникнем ли в нашия личен проблем, трудно ще постигнем промяна. Това, което работи при едни, невинаги е валидно при други.

Смятам, че ключът е в това да опознаем себе си:

  • Да открием кои са онези малки навици, с които денят ни започва ведро и продуктивно и да ги направим своя лична рутина;
  • Да разберем дали поставянето на конкретни срокове и граници ни помага да сме по-изпълнителни и организирани или води до обратния ефект;
  • Да пробваме различни техники и подходи за управление на времето и да отсеем тези, които работят за нас;
  • Да намерим своя начин да разтоварваме и презареждаме след тежък ден;
  • Да се замислим дали посоката, в която сме поели, е тази, която наистина желаем, или се съобразяваме с нечии чужди амбиции и цели.

Този процес на себеопознаване, разбира се, отнема време и усилия. От личен опит знам, че работата с психотерапевт го ускорява и определено си заслужава. Да, трудно е да се откъснем от ежедневието и навиците, с които сме свикнали, да преразгледаме ценностите и целите пред себе си, но веднъж тръгнем ли по този път, резултатите не закъсняват.

Неслучайно Наполеон Хил е казал: “Търпението, постоянството и потта създават непобедимата комбинация на успеха”. Вярвам, че всеки от нас има своята уникална комбинация, въпросът е да я намери.

Имаш въпрос към екипа?

Свържи се с нас на hello@mindfit.bg или чрез контактната ни форма.

Абонирай се за нашия бюлетин

Ако искаш пръв да научаваш за новостите покрай MindFit.

Вход