Запознай се с екипа: Нора

Ако MindFit може да се похвали с разнообразен и компетентен екип, то неминуемо статуетката за креативност и оригиналност отива при Нора! Тя е виновникът за дизайна и всички визии, които красят сайта и социалните канали на MindFit. Като професионалист е от онези супер-гъвкави хора, на които можеш да повериш в общи линии каквото и да е и да знаеш, че то ще бъде направено със съвършено качество.

Официалният й опит също е разнообразен: като дизайнер има над 3 години зад гърба си, но може да се похвали и с още толкова работа с уеб хостинг и QA. Само част от сертификатите й са Magento Solution Specialist, Quality Assurance, Game Design, и UI/UX.

Нора не споделя на всеки за личните си преживявания и мисли, но пък когато го направи, е много директно и откровено. Вижте защо темата за психичното здраве е толкова важна за нея и какво я мотивира да бъде неразделна част от екипа на MindFit:

 


 

Дойде и моят ред да споделя защо вярвам в мисията на MindFit и защо въобще ме интересува темата за ментално здраве.

Като за начало ще споделя кратък обмен на тема психотерапия между мен и близък роднина отпреди година:

— Ама, моля ти се, каква психотерапия! Нали за това са приятелите, да им споделяш!
— Това е много остаряло мнение. Защо ми е да товаря приятелите си с всичките си проблеми, при положение че мога да платя на компетентен човек да ме изслуша и потенциално да помогне?
— Е, ако „товариш“, значи много дълго време ти се е насъбирало. Просто ще споделяш по-често.
— Аха. А какво да правя с насъбралото се от 27 години насам?
— А, че какво толкова не си споделяла досега?!

Сега, като дете на неприятен развод и жертва на насилническа връзка, със социална тревожност, нервни тикове и паник атаки, и преживяла куп дребни и не-чак-толкова дребни трагедии — абе, има за какво да се говори. 1-2 неща, със сигурност.

От много години ми беше напълно ясно, че се нуждая от някаква помощ. Приятел може да те изслуша, може да те прегърне, може би дори ще успее да помогне с някакъв моментен проблем, но малко хора разполагат ей така с инструментите да лекуват вътрешните ти болежки. И докато съм открита за това да споделям мъки и проблеми с хора, далеч не искам да разчитам на приятелите си да играят нелесната роля на емоционални кошчета всеки път, когато ме налегне Голямото Тъжно.

Както с много други неща, от много време се канех да посетя специалист, но знаеш как е — най-трудно е да започнеш. Все моментът не беше правилен, все парите не стигаха. За рождения си ден получих изключително шантав, но много любим подарък от група близки приятели (начело с Вики, която също е част от MindFit) — 7 предплатени сесии при доверен психотерапевт.

Там, най-сетне се вгледах в теми, които бях запратила в далечните кътчета на съзнанието си, където са си се вкисвали необезпокоявани с години. Резултатът не беше красив, никак даже — малко като да повдигнеш похлупака на тенджера с манджа, която си забравил на терасата преди 2-3 седмици. И е лято. И си се чудил защо мирише толкова зле, когато излезеш на терасата. И по същия начин си се чудил и защо ти напират сълзи веднага, когато се замислиш за онази тема.

Но сега знаеш защо ти напират сълзи. Разбираш защо се чувстваш по начина, по който се чувстваш. Може би виждаш проблема в съвсем различна светлина, може би си готов да споделиш дълбоките си терзания и открития със своите близки (ако не знаят вече), а в някакъв момент може би дори ще спрат да те задавят моменталически сълзи.

Неусетно, в хода на терапията, ще те хванат за ръка и ще те отведат в най-странните местенца в главата ти, и ще ти посочат състрадателно нещо, което не си знаел, че въобще е там, пък обяснява толкова добре някои твои поведения и чувства. А със знанието понякога идва и силата за промяна.

Процесът не е простоват, рядко е. И чувствам, че пътят ми с психотерапията ще бъде дълъг, но за сметка на това — плодовит, и това ме обнадеждава.

Последните няколко години бяха тежки за целия свят, и изостриха неколкократно важността на това да се грижим за психичното си състояние. Все повече компании забелязват това и започват да се ориентират към добавяне на програми за подпомагане менталното здраве на своите служители; неразделна част от пакета с предлагани социални придобивки, рамо до рамо с допълнителното здравно осигуряване и картите за спорт. Страхотен напредък!

И както онзи подарък ме побутна да потърся помощ, да си обърна внимание и да започна качествено да работя върху себе си, така и MindFit, в ролята си на социална придобивка, може да промени и подобри страшно много животи. Представа си нямаш как силно ми топли сърцето това знание.

Имаш въпрос към екипа?

Свържи се с нас на hello@mindfit.bg или чрез контактната ни форма.

Абонирай се за нашия бюлетин

Ако искаш пръв да научаваш за новостите покрай MindFit.

Вход