Запознай се с екипа: Ани

В MindFit сме обединени не само от каузата за достъпна грижа за психично здраве, но и от личните си истории. Време е да застанем с лицата и опита си, като всеки месец ще представяме по един член на нашия екип.

В тон с MindFit темата на месеца – #BurnoutPrevention – започваме със своя експерт “Грижа за клиента” Ани, защото тя се е сблъсквала неколкократно със сериозно професионално прегаряне. Въпреки това, винаги успява да се възстанови и да продължи. Щастливи сме, че тя е част от редиците ни, защото има близо десетилетие опит в комуникациите с клиенти, както и магистърска степен от Икономическия университет във Варна. Освен всичко друго, от 2017-а насам дарява от времето си в JCI (Junior Chamber International) – организация с нестопанска цел, която развива млади лидери. През 2020-а става президент на JCI Варна, през 2021-ва – за България, а през 2022-ра е част от екипа на европейско ниво.

Споделяме нейните думи в следващите редове и се надяваме никога повече да не й се налага да преминава през Ада на професионалното прегаряне:

 


 

Здравей, аз съм Ани и бях жертва на бърнаут.

Пътят към бърнаут е като този към Ада – осеян с добри намерения. В началото са амбицията и желанието да се докажеш. Малко по малко започваш да игнорираш нуждите си, социалният ти живот се върти около работата, започваш неосъзнато да търсиш спасение от стреса – намираш го в алкохола (или може би дори в нещо по-лошо) и се оправдаваш, че това е просто част от социалния ти живот.

После идват промените в поведението ти, апатията и празнотата. Тук близките обикновено ти обръщат внимание, че нещо не е наред или че имаш нужда от почивка. Но тъй като бърнаут обикновено се заражда основно в среда, която го подкрепя, по-скоро стигаш до депресията и тоталния психически (и физически) колапс, преди да разбереш, че е време да предприемеш мерки.

По-горе написах „бях“, защото след тоталния крах открих психотерапията, която ми помогна да предотвратя бъдещи епизоди на прегаряне. Затова и в MindFit работим, за да свържем професионалисти от различни сфери с психолози и психотерапевти. Целим да помогнем на повече българи да избегнат стигането до бърнаут, да научат повече за себе си и как да се справят със стреса и да имат неутрална и защитена среда, в която да споделят чувствата и емоциите си.

Сега е модерно да говорим за личностно израстване и лидерство, но няма израстване, ако липсва себепознанието. А истинското себепознание идва с научаването как да анализираш себе си и реакциите си – нещо, което отнема години за усъвършенстване, ако се опитваш да се учиш сам.

Открий и ти своя терапевт, за да продължиш да се развиваш и гориш в работата си, без да прегаряш. Свържи се с нас на hello@mindfit.bg за повече информация.

Имаш въпрос към екипа?

Свържи се с нас на hello@mindfit.bg или чрез контактната ни форма.

Абонирай се за нашия бюлетин

Ако искаш пръв да научаваш за новостите покрай MindFit.

Вход